Landelijke stijl brengt rust en sfeer van het platteland terug in huis. Met de juiste materialen, kleuren en meubels kun je een duidelijke sfeer creëren. Warme kleuren zoals grijze tinten met een vleugje bruin, gebroken wit, beige en zandkleuren voelen landelijk aan en versterken de sfeer. De vloer is een belangrijk onderdeel in een landelijke woonkamer en kan de rustieke sfeer enorm versterken. Het gebruik van een houten plankenvloer met vergrijsde planken valt leuk mee te combineren. Kijk goed in welke richting je de planken legt, als je de kamer breder wil laten lijken leg de planken dat in de breedte. Je hoeft natuurlijk niet perse voor een houten vloer te kiezen, PVC lijkt tegenwoordig ook steeds meer op een houten vloer en deze vloeren zijn makkelijker schoon te maken. 

Door grote en grove houten meubels te gebruiken en zachte kussens krijg je een fijn contrast tussen stoer en licht. Voor het kiezen van een bank is het belangrijk om voor comfort en lichte bank kiezen. Een bank is in een landelijke huisstijl een belangrijk onderdeel. Een landelijke uitstraling is ook erg knus door de zachtheid die je eraan toevoegt. De zachtheid kun je extra naar voren laten komen met lange gordijnen en de nodige decoratie.

Decoratie maakt het helemaal af. Je kunt de bank aankleden door middel van kleden, plaids en sierkussens die kenmerkend zijn voor een landelijke sfeer. Hierin kun je zelf de kleur kiezen dit hangt natuurlijk van de kleur bank af. Zachte aaibare stoffen zoals wol en velvet passen ook enorm goed in een landelijk interieur. 
Behalve grijstinten en warme aardetinten, mag er ook wel een kleur uitspringen. Kies bijvoorbeeld een mooie kleurrijke bos bloemen. Dit brengt kleur en maakt jouw interieur helemaal af. Kies voor een neutraal vloerkleed die het hele plaatje af maakt.