Ruimtelijkheid en openheid zijn de 2 belangrijkste kenmerken om een moderne uitstraling te garanderen. De leefruimte is meestal 1 grote ruimte waarin de woonkamer en keuken 1 wordt. Dit gevoel van openheid wordt versterkt door een sterke link met het exterieur. Met grote ramen en lichtkoepels heb je een natuurlijke lichtinval. Meestal wordt de vloer binnen doorgetrokken naar alle kamers, je creëert hiermee eenheid die automatisch zorgt voor een rustige omgeving waar je kan ontspannen. 

In een modern interieur kan je kiezen voor verschillende soorten raambekleding. Als je moderne meubels wil combineren met warmte, zijn gordijnen de beste optie. Maar als je toch meer van het industriële bent, kun je het beste voor aluminium jaloezieën gaan. 

De vloer staat centraal en er zijn een heleboel opties wat voor vloeren je kan kiezen in een modern interieur. Betonvloeren zijn enorm populair de laatste tijd dankzij hun robuuste en naadloze uitstraling. Wat het ook erg goed doet zijn gietvloeren, door het uitgebreide kleurenpalet kan je de vloer helemaal naar de persoonlijke smaak stylen. Andere opties voor een moderne vloer zijn:

  • Keramische tegels
  • Parket

Deze vloeren staan mooi in contrast met de strakke meubels en de muren.

De muren worden vaak over het hoofd gezien want met de muurafwerking kun je zelfs een moderne feeling geven aan je woonkamer. Het beste is om voor een neutrale tint te kiezen zoals wit of grijs zodat je met de muurdecoratie lekker kan uitpakken. 

In een modern interieur kan je experimenteren met design meubels en design objecten. In een modern interieur moet je uitkijken dat je kiest voor strakke meubel en niet teveel details. Voor accessoires kunt je het beste gaan voor objecten van glas, kunststof en hout. Om de strakke lijnen vast te houden kun je het beste gaan voor meubels die op maat zijn gemaakt,  zodat ze perfect in het interieur passen.