Decoreren van je huis moet altijd naar eigen smaak en wensen zijn. Je hoeft er geen talent voor hebben omdat jij moet volgen wat jij mooi vind. Om een rustige sfeer te creëren kun je gebruik maken van composities. Composities zijn groepjes van verschillende items, verschillende objecten. In deze objecten zit er verschil tussen hoogte, dikte, kleuren, maten en vormen. Neem als voorbeeld verschillende maten en kleuren posters zijn leuker dan 4x dezelfde maten en kleuren. Deze manier kun je vooral in de woonkamer goed gebruiken, want daar zijn de meeste tafeltjes en kastjes. Zelfs bij muurdecoratie kun je gebruik maken van composities.

Net als kastjes en tafeltjes worden ook vaak de vensterbanken gedecoreerd. Er zit verschil in de vensterbank, groot, klein, smal of juist breed. Je kunt hiervoor verschillende manier gebruiken om er wat leuks van te maken. In smalle vensterbanken kun je het beste gebruiken maken van hoge en en smalle objecten. In diepe vensterbank juist meer grote objecten.

Hoe je composities moet maken is in elk interieur anders. Hieronder staan een aantal tips:

Tip 1: Kies een tint die in alles terugkomt → Dit creëert eenheid in je interieur.

Tip 2: De plaats van de composities → Het is een kunst om de objecten juist niet netjes neer te zetten, maar juist in een rondje of kriskras. Ook niet van groot naar klein maar varieer hier juist in. 

Tips 3: Combineren van oud en nieuw → Je kunt hierin variëren naar eigen smaak, met een stoere stijl kun je gebruik maken van oude vintage materialen. 

Tip 4: Varieer veel in hoogte, breedte en diepte  → Het is juist heel speels om gebruik te maken van wanddecoratie en staande decoratie. Kies niet alleen voor platte wanddecoratie maar ook voor brede elementen. Creëer een veelzijdig beeld. Tip 5: Combineer met verschillende materialen → Kies niet alleen maar items van dezelfde materialen. Door een combinatie van bijvoorbeeld, hout, glas, metaal etc. Door dit te doen maak je een spannend geheel.