Keukentrends blijven komen net als keuken ontwikkelingen. De trends zijn uit een analyse van 2020.

  1. Een persoonlijke woonkeuken: 

De keuken is niet alleen meer een functionele plek om alleen maar te koken. De ruimte wordt nu meer gebruikt als een plek waar iedereen samenkomt, het hart van het huis. De keuken staat nu meer centraal in het huis en in het gezin. Tegenwoordig wordt er daarom in nieuwbouwhuizen, de grootste ruimte als keuken gebruikt en niet meer de woonkamer. Ook worden de materialen in de keuken doorgetrokken in de rest van het huis, de keuken gaat op in het interieur. Zo wordt de keuken nog persoonlijker van.

  1. Duurzame keuken met uitstraling:

Duurzaamheid is al langer een onderwerp in de woonwereld. Woon liefhebbers zijn veel meer bezig met het willen weten waar de materialen van meubels vandaan komen en wat er duurzaam gemaakt wordt. Er worden steeds meer meubels met de hand gemaakt of duurzaamheid te garanderen. Overgebleven materialen worden niet langer weggegooid maar juist gebruikt voor nieuwe meubels en keukenonderdelen. 

  1. Natuurlijke materialen en kleuren in de keuken:

Veel producten en materialen zijn geïnspireerd door de natuur. Er wordt meer gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals zeegras, bamboe of maïs en hout en marmer. Metaallakken in brons, goud, messing en koper worden gecombineerd met warme houtsoorten. Deze combinatie zorgt voor een luxe uitstraling, hier komt ook veel leer materialen bij kijken.

  1. Zwart blijft:

Er ontstaat de laatste tijd een verschuiving van wit naar zwart. Het mooie aan zwarte keukens of zwarte elementen is dat het een luxe uitstraling kan geven, ook erg elegant. Ook is het makkelijk te combineren met elk interieur en elke materiaal. Keukenapparaten komen ook steeds vaker in het zwart, broodroosters, oven maar ook vaatwassers. Moderne of een keuken met hout, zwart past bij alles.