Elke kamer is huis heeft specifieke eisen en wensen. Dat maakt het natuurlijk voor iedereen lastig om de juiste vloer te kiezen. Het is een goede basis voor je interieur en voor elke kamer sfeerbepalend. Woon je klein? Leg dan de vloer door in het hele huis, zo lijkt de ruimte groter. De verschillende materialen en kleuren zijn oneindig. De meest bekende opties zijn: 

  • PVC vloeren
  • Laminaatvloeren
  • Vinylvloeren
  • Tapijt 
  • Karpetten
  • Houten vloer
  • Betonnen vloer
  • Tegels
  • Parket

Als je opzoek bent naar een authentieke vloer, is een houten vloer perfect. Deze vloer is uniek door de barsten en scheuren in het hout, geen enkele plank is hetzelfde. Maar laat je niet te snel verleiden, een houten vloer kost veel onderhoud. Een houten vloer heeft veel onderhoudsbeurten nodig om de vloer mooi te houden. Ook gaan vloerverwarming en water ook niet zo goed op en houten vloer. Het is dus een sfeervolle vloer maar niet praktisch als je bijvoorbeeld kinderen hebt. 

Met kinderen kun je beter gaan voor laminaat of PVC. Laminaat is één van de meest bekende vloersoorten in Nederland de afgelopen jaren. Voor de over het algemeen lage prijs waarvoor je laminaat kunt krijgen is de kwaliteit erg goed en is goed te combineren met vloerverwarming. Enige nadeel is wel dat het geen geluiddichte vloer is. De enorme scala aan kleuren maakt het niet makkelijk om een laminaat vloer te kiezen. Laminaat kan ook nog eens op verschillende manieren gelegd worden. In een bepaalde kamer kun je meer ruimte creëren door bijvoorbeeld het laminaat horizontaal leggen of juist verticaal. 

Als laatst kunnen we het nog even hebben over tegels. Tegels komen vaak voor in keukens en badkamers omdat het makkelijk schoon te houden is. De vloeren kunnen tegen een stootje en zijn enorm gebruiks en onderhoudsvriendelijk. En ook deze vloer is verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.