De buurvrouw die iedere keer als ze haar hond uitlaat bij jou naar binnen gluurt, de bouwvakkers die tegenover je huis bezig zijn en alles in de gaten houden wat jij aan het doen bent, wandelaars die altijd maar bij jou naar binnen kijken, het is iets waar veel mensen zich aan ergeren. Veel mensen genieten graag van een beetje privacy in huis. Als er dan continu bij jou naar binnen gekeken wordt, of het voelt in ieder geval zo, dan is het tijd om daar iets aan te doen. Gelukkig zijn er diverse opties. Het gebruik van raamfolie is één van deze opties.

Je kunt met raamfolie eenvoudig privacy creëren. Er zijn diverse soorten raamfolie, er zijn een aantal standaard folies, waarbij je voor een inkijkwerend effect zorgt. Deze folies laten wel daglicht door, maar weinig zicht. Je kunt er nauwelijks doorheen kijken. Sta je op tien centimeter afstand van het raam, dan ben je nog enigszins zichtbaar, iedere centimeter dat je verder weg staat, word je al gauw minder zichtbaar. De perfecte manier van privacy! Wil je er meteen een leuk decoratief item van maken, kies dan een raamfolie met een leuke print. Je hebt bijvoorbeeld raamfolies met bloemen, vlinders, huisjes, strepen en nog meer patroontjes. Ze zorgen voor een gezellige look. Wil je dat de raamfolie juist zo min mogelijk opvalt, kies dan voor een van de standaard privacyfolies.

Hoe raamfolie goed aanbrengen?
Raamfolie breng je aan op iedere gewenste hoogte. Vaak wordt gekozen voor de hoogte waarbij je hoofd afgeschermd wordt wanneer je zit op de bank. Dit is precies de gewenste hoogte zodat langslopende buren en wandelaars je niet direct aankijken. Laat iemand het folie op verschillende hoogtes voor het raam houden terwijl jij op de bank zit. Zo bepaal je de ideale hoogte voor het raamfolie. Vervolgens plak je het folie op en heb je er jarenlang profijt van! Raamfolie is verkrijgbaar als statische variant en als zelfklevende variant (met plaklaag). Een statisch hechtende folie kun je eventueel nog verplaatsen, bij zelfklevend gaat dat niet. Eenmaal aangebracht kun je het niet corrigeren. Lees voor gebruik dus goed de handleiding zodat je het in één keer netjes  aanbrengt! Geen zorgen, het is niet moeilijk en ook voor niet ervaren plakkers vaak een fluitje van een cent.