Als je over een tuin of balkon beschikt, dan heb je het goed getroffen! Het is namelijk heerlijk om, als de zon zich laat zien, lekker te genieten van het mooie weer en de warme zonnestralen. Maar om dit genot optimaal te laten zijn, wil je natuurlijk wel dat je tuin er een beetje netjes en sfeervol bijligt. De Hoeve Buitenleven is dé plek waar je inspiratie kunt opdoen om je tuin er op en top in te richten. Op die manier wordt je tuin een nog fijnere plek om te zijn!

Voor alles een eigen plekje

Een van de trends die momenteel spelen, is het categorisch inrichten van je tuin. Dat betekent met zoveel woorden dat elke functie van je tuin het ook verdient om een eigen, speciale inrichting te krijgen. Dat klinkt misschien een beetje abstract, maar we zullen een paar voorbeelden geven. Stel, je houdt erg van barbecueën, en je hebt ook een mooie barbecue die je vaak gebruikt en die een eigen, vaste plek in je tuin heeft. Dan kan het heel leuk, mooi en sfeervol zijn om die barbecueplek een eigen dakje te geven, of een overkapping. Je kan er wat muurtjes omheen bouwen, of juist een barretje creëren.

Ieder zijn ding, ieder zijn inrichting

Iedereen richt zijn eigen tuin natuurlijk op zijn eigen manier in. Er is geen goed of slecht, smaakvol of niet-smaakvol in dit opzicht. We gebruikten net het voorbeeld van een barbecue, maar in feite is dezelfde gedachte van toepassing op alle activiteiten die je in je tuin kan verrichten. Houd je van zonnen? Maak een mooie zitplek met ligbanken! Houd je van werken in je tuin? Maak dan een klein kantoortje in je tuin. Vind je het leuk om te tafelen met vrienden? Dan is een overkapping met een grote tafel wat voor jou. En zo zie je dat je je tuin kan inrichten op basis van de functies die het heeft. En dat is voor iedereen verschillend.