De eetkamer is een van de plekken van je huis waar je waarschijnlijk erg veel tijd doorbrengt. En dat is natuurlijk niet zo gek. Eten, koken, en gezellig tafelen is een groot deel van het leven van veel mensen. En als je dus zoveel tijd doorbrengt in de eetkamer, wil je daar uiteraard wel een fijne sfeer creëren. Dat kan met een eetkamerset. Als je hier namelijk gebruik van maakt, dan zorg je ervoor dat je meubels op elkaar aansluiten en dat er een coherente sfeer ontstaat. Je hoeft dan niet op zoek naar allemaal aparte meubels die bij elkaar zouden moeten passen.

Sfeer maken doe je zo!

Een sfeer die in je huiskamer, slaapkamer of zoals gezegd de eetkamer heerst, is dus sterk afhankelijk van de mate waarin meubels, decoratie en inrichting op elkaar aansluiten. En dat is volstrekt logisch. Een moderne, strakke bank past namelijk niet goed bij een antiek tafeltje. En een oude klok van je oma uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw strookt niet heel lekker met je nieuwe flatscreen. Dat ziet er simpelweg niet uit! Het is dus belangrijk, als je je eetkamer gaat inrichten, om goed te letten op het feit of de spullen die je bij elkaar hebt gezocht, daadwerkelijk bij elkaar passen. Maar hoe doe je dat? Waar vind je hiervoor de inspiratie?

Thema’s en inrichting

Als je wil dat je inrichting coherent is, moet je zorgen dat je meubelstukken en decoraties een bepaald thema aanhouden. Dat wil zeggen: je kan voor verschillende samenhangende stijlen kiezen. Ga je voor klassiek of modern? Industrieel of natuurlijk? Strak of warm? Wil je dus inspiratie opdoen om op een thema te komen waarin jij je eetkamer wil inrichten? Zoek dan eens op internet een paar van die stijlen op. Wie weet kom je wel op hele nieuwe ideeën! Belangrijk is ook dat, als je zoekt op specifieke stijlen, je vaak extreme inrichtingen tegenkomt. Maar onthoud altijd dat jij uiteindelijk de baas blijft!