Iedereen wil wel eens wat anders met zijn of haar huis. Het kan zijn dat je al zo lang dezelfde inrichting hebt dat aan iets nieuws toe bent. Dat betekent niet per se altijd dat je je hele huis wil verbouwen, nee natuurlijk niet! Maar het kan wel zijn dat je je oog hebt laten vallen op een nieuw meubelstuk, een ander schilderij aan de wand of een grotere plant. Dit zijn allemaal klassieke voorbeelden van simpele aanpassingen die je kunt doen aan je huis. Maar een nieuwe, uitdagende manier waarop je je keuken bijvoorbeeld een make over kunt geven, is raamfolie.

Wees creatief, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bij raamfolie denken veel mensen al gelijk aan winkels of andere bedrijven die het gebruiken voor commerciële doeleinden. Dat wil zeggen: winkels gebruiken vaak raamfolie in de vorm van letters, cijfers en figuren om klanten een fijn gevoel te geven en ze zo naar binnen te lokken. Je kan natuurlijk, als dat je persoonlijke smaak is, ook op deze manier invulling geven aan het gebruik van raamfolie. Echter stoppen hier de mogelijkheden niet. Want letters, cijfers en figuratieve elementen zijn misschien niet helemaal geschikt voor het inrichten van je keuken.

Speel met tinten en vormen!

Wat is dan een wat meer gangbare manier om raamfolie in te zetten in je keuken? Nou, je kan bijvoorbeeld een bepaalde lichtinval accentueren of juist maskeren. Als het licht in de ochtend nogal scherp binnenvalt in je keuken, kun je raamfolie gebruiken om de scherpe randjes van de ochtendzon af te halen en deze om te zetten in een prachtige, warme sfeer. Je gebruikt zo het licht van de zon op een subtiele en doordachte manier om je keuken een totaal andere uitstraling te laten geven. En de tint waarin je met het licht wil spelen, kan verschillen per persoon, net als de vorm waarin je raamfolie laat plaatsen.