Er zijn zoveel verschillende manieren om vloerkleden te stylen en het kan moeilijk zijn om te beslissen in welke richting je gaat. Wil je een moderne look? Een traditionele? Iets eclectisch? Het hangt allemaal af van je persoonlijke smaak en de algemene uitstraling van je huis. In deze blogpost geven we wat inspiratie voor het stylen van vloerkleden in je huis. We geven ook enkele tips om het juiste tapijt voor je ruimte te kiezen. Dus als je op zoek bent naar ideeën voor het stylen van je vloerkleden, lees dan verder!

Moderne vloerkleden

Voor een moderne look met vloerkleden kun je het beste een schoon en eenvoudig ontwerp kiezen. Dit kan een effen kleur zijn, of een meer abstract patroon. Belangrijk is dat het vloerkleed niet te druk of ingewikkeld is. Het moet een subtiel achtergrondstuk zijn dat de kamer samenbrengt. Houd bij het kiezen van een modern tapijt rekening met de kleuren en stijl van je meubels en inrichting. Je wilt dat het tapijt deze stukken aanvult, niet ermee botst.

Traditionele vloerkleden

Als je voor een traditionele look gaat, zijn er veel verschillende soorten tapijten waaruit je kunt kiezen. Oosterse tapijten zijn altijd populair, omdat ze een klassiek ontwerp en gevoel hebben. Perzische tapijten zijn ook prachtig en geven elke kamer een elegant tintje. Wil je iets minder formeel, overweeg dan een gevlochten of gehaakt tapijt. Deze tapijten hebben een meer rustieke uitstraling en zijn zeer geschikt voor landelijke huizen of blokhutten.

Eclectische vloerkleden

Als je voor een eclectische look gaat, is de sky the limit! Je kunt verschillende stijlen vloerkleden combineren om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren. Probeer een traditioneel oosters tapijt te combineren met een moderner exemplaar of combineer verschillende vloerkleden met verschillende patronen. Het belangrijkste is dat je vloerkleden kiest waar jij van houdt en die goed bij elkaar passen. 

Andere factoren om mee te nemen

Als je je stijl hebt bedacht is het verder nog belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer en het meubilair, welke vorm de kamer is en welke vorm vloerkleed daar het beste bij past, en ten slotte de kleur van het vloerkleed. Veel kleuren zijn goed met elkaar te combineren, maar het moet niet met elkaar vloeken. Zorg ook dat je een budget vaststeld voordat je op zoek gaat naar een vloerkleed, zodat je niet teveel uitgeeft in een impuls omdat je een vloerkleed heel erg mooi vind. 
We hopen dat deze blog je inspiratie heeft gegeven voor het stijlen van je vloerkleden, bedankt voor het lezen!