Waarom gietvloer laten plaatsen in je woning? Het is een vraag die we tegenwoordig toch wel vrij vaak de kop zien opsteken. Het spreekt voor zich dat je tegenwoordig voor het plaatsen van een nieuwe vloer in je huis een keuze kan maken uit een zeer groot aantal verschillende mogelijkheden. Nooit eerder was het aanbod aan mogelijkheden zelfs zo uitgebreid als tegenwoordig het geval is. Voor heel wat mensen geldt dat ze over een uitgesproken voorkeur beschikken voor gietvloeren en dat komt allerminst uit de lucht vallen. Wil jij ook graag ontdekken waarom de realisatie van een gietvloer in je huis interessant kan zijn? Dan is verder blijven lezen beslist de boodschap. 

Een gietvloer is een naadloze en zeer hygiënische vloer 

Stel jij je ook de vraag “waarom gietvloer”? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er in eerste instantie vaak wordt verwezen naar het feit dat dit type vloer over naadloze eigenschappen beschikt. Met andere woorden, er zijn in vergelijking met tegelvloeren geen voegen bij aanwezig. Dat zorgt ervoor dat je instant op niet één, maar wel op meerdere voordelen kan rekenen. Zo verloopt het onderhouden van een dergelijke vloer altijd zeer eenvoudig. Dat is echter niet alles.

Heel veel mensen vinden het in hun woning fijn om gewoon lekker op blote voeten of op kousen rond te lopen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je kunnen vaststellen dat de aanwezigheid van groeven of voegen in de vloer ervoor kan zorgen dat je, je daar pijn aan kan doen. Dat is bij een gietvloer vanwege haar naadloze karakter uiteraard helemaal niet het geval. 

Te realiseren in ontzettend veel verschillende kleuren 

Voor een gietvloer geldt ook dat je ze tegenwoordig kan realiseren in de meest uiteenlopende kleuren. Op de vraag “waarom gietvloer” wordt dan ook in de praktijk zeer vaak geantwoord omdat ze altijd wel past op de uitstraling van jouw interieur. In het verleden was het veelal zo dat het uitsluitend mogelijk was om deze vloer in een standaard kleur te realiseren. Het ging dan bijvoorbeeld om de kleur grijs. Tegenwoordig is dat gelukkig niet langer het geval, integendeel. Gietvloeren kunnen in een groot aantal verschillende RAL kleuren worden gerealiseerd wat ervoor zorgt dat ze altijd perfect kunnen passen binnen het interieur dat je wenst te realiseren. 

Kan worden gecombineerd met vloerverwarming

Een directe vervolgvraag waar je op kan rekenen op de vraag “waarom gietvloer” heeft te maken met het feit of je bij een dergelijke vloer gebruik kan maken van vloerverwarming of niet. Ontzettend veel mensen zijn immers in de praktijk op zoek naar een manier om van die vervelende radiatoren af te komen. Hiervoor geldt immers dat ze er niet alleen lelijk uitzien, daarnaast nemen ze ook nog eens ontzettend veel ruimte in beslag. Wil jij er ook graag op kunnen rekenen dat je in je woning gebruik zal kunnen maken van vloerverwarming? Dan zal je tot de conclusie komen dat het antwoord op de vraag waarom gietvloer jou naar alle waarschijnlijkheid wel zal bevallen. Zoveel is wel zeker.