Nu de temperatuur begint te zakken en het weer begint te verslechteren, zijn de koude seizoenen echt aangebroken. Om je tuin toch gezellig te houden, geven we je hieronder enkele tips. Klik hier voor meer info om je tuin te winterproofen. 

Kies voor sfeerlicht

In de koude wintermaanden wordt het weer grijzer en hebben we minder zonlicht door het laat opkomen en het vroeg verdwijnen van de zon. Dit kan voor veel mensen al snel een winterdepressie geven. Om echter je tuin toch gezellig te maken tijdens donkere tijden, is er een eenvoudige oplossing: sfeerlicht. Sfeerlicht kan werken op zonne energie of op elektriciteit. De plaatsen in je tuin of oprit waar je dit kan plaatsen, zijn oneindig. Je kan spotjes in je oprit plaatsen die automatisch aangaan wanneer het donker wordt en zo naar de ingang worden geleid. Ook aan de muren kan je lichtjes hangen om zo meer licht te creëeren.

Plant winterbloemen

Bloemen bloeien niet enkel in de lente en zomer, zo bestaan er ook winterbloemen zoals sneeuwklokjes. Deze plant je in het najaar met ongeveer één seizoen tussen wanneer ze moeten uitkomen. Zo heb je in het vroege voorjaar, wanneer het weer het koudste is, toch enkele fleurige bloemen wanneer je naar je tuin kijkt of erin zit. In de koudste maanden hebben de meeste bomen, behalve sparren en andere winterbomen, geen bladeren meer. Om je tuin toch wat fleuriger te houden, zijn bloemen speciaal voor de winter een goede oplossing.

Installeer een vogelhuisje in je tuin

Wanneer de winter aanbreekt, hebben veel vogels het moeilijk om voedsel te vinden. De grond is namelijk bevroren waardoor kleine vogels zoals mussen geen eten kunnen pikken uit de grond. Een makkelijke manier om hen te helpen, is één of meerdere vogelhuisjes plaatsen in je tuin. Zo help je de vogels aan eten én creëer je zelf een levendige tuin. Bij het naar buiten kijken, kan je zo veel vogels spotten in je tuin en help je de natuur een handje. Wie weet word je nog een vogelliefhebber?

Kies voor een vuurkorf

Indien je een echt buitenmens bent en je ook in de gure wintermaanden van je tuin wilt genieten, kan je een vuurkorf plaatsen op je terras. Zeker indien je graag buiten zit en geniet van het krakende geluid van het brandende hout, is een vuurkorf een leuk extraatje. Je kan je natuurlijk in dekens wikkelen en zo extra warm krijgen, maar een vuurkorf geeft naast warmte ook veel licht en vooral veel sfeer. Je kan makkelijk in bijna alle exterieur of doe-het-zelf zaken een vuurkorf vinden. 
Meer advies over tips voor je wintertuin kan je vinden op de website.