Gelaagd glas is een type veiligheidsglas dat bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een harde plastic laag. De plastic laag is meestal gemaakt van polyvinylbutyral (PVB) of ethyleen-vinyl acetaat (EVA). De plastic laag dient als kussen om de impact te absorberen wanneer het glas breekt. Dit helpt verwondingen door scherpe randen te voorkomen. Laminaten worden vervaardigd in verschillende stijlen en sterktes, afhankelijk van waarvoor ze worden gebruikt. Sommige laminaten hebben een extra laag polycarbonaat om te voorkomen dat kogels door het glas dringen. Dit glas wordt algemeen gebruikt in gebouwen en voertuigen omdat het verwondingen voorkomt.

Waarvoor dient gelaagd glas?

Gelaagd glas wordt gebruikt in huizen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, en vele andere plaatsen waar veiligheid een zorg is. Het wordt vaak gebruikt in plaats van traditionele enkel glas ramen voor extra veiligheid tegen inbraak. Dus, als je de veiligheid van je huis wilt verbeteren, dan is het installeren van gelaagd glas op je ramen een zeer goed idee. Bovendien wordt gelaagd glas ook gebruikt in voertuigen. Dit glas biedt veiligheid bij een ongeval. Wanneer het voertuig crasht, zal dit glas niet snel in stukken breken. Daarnaast wordt gelaagd glas ook gebruikt in verschillende toepassingen zoals winkelpuien, douchedeuren, ramen en scheidingswanden.

De voordelen van gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas is een industriestandaard geworden voor gebruik in de bouw omdat het superieure bescherming biedt tegen breuken. De toegevoegde lagen maken gelaagd veiligheidsglas sterker dan gewoon vlak veiligheidsglas. Gelaagd glas biedt verschillende voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld het risico op letsel door rondvliegende glasscherven bij een ongeval of breuk verminderen. Wanneer gelaagd veiligheidsglas breekt, versplintert het in kleine stukjes die op hun plaats worden gehouden door de buitenste glaslagen in plaats van door de lucht te vliegen. Op deze manier kan gelaagd glas de inzittenden beschermen tegen rondvliegende glasscherven. Bovendien is gelaagd glas zo sterk dat het inbrekers ervan kan weerhouden om je huis binnen te komen.