Aangezien er zo ongelooflijk veel mogelijkheden zijn om een mooie tuin te realiseren, is het soms lastig om te kiezen wat je het beste kunt doen. Ben jij benieuwd hoe je binnen no time een leuke tuin kunt creëren met bijvoorbeeld exclusieve buitenverlichting? Lees dan snel verder.

Vaste planten zijn key

Wat echt onmisbaar is in een mooie tuin zijn vaste planten. Natuurlijk is iedere plant een cadeautje voor de sfeer, maar vaste planten zijn ook nog eens praktisch. Maar wat zijn vaste planten? Vaak zie je wel aan het kaartje aan de plant wanneer de plant een vaste plant is. Toch snap ik dat je ook graag wilt weten wat er wordt bedoeld met een vaste plant. Je spreekt over een vaste plant als je het hebt over  niet-houtige, overblijvende planten. In het geval van een vaste plant kun je er zeker van zijn dat die meer dan een keer tijdens hun levensduur kunnen bloeien. Daarbij is het over het algemeen haast altijd zo dat vaste planten langer dan twee jaar leven. Dit is ideaal voor als je geen groene vingers hebt, want dit betekent ook dat deze planten best wel tegen een stootje kunnen. Het is dus een goed idee om, indien mogelijk, te kiezen voor een vaste plant.

Een warm dekentje doet meer dan genoeg

Iets anders wat je niet kunt missen in een mooie tuin is een warm dekentje. Een warm dekentje is namelijk comfortabel en zorgt ervoor dat je vaker in de tuin wilt zitten. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je op de loungeset aan het relaxen was, maar dat je het eigenlijk best wel koud had. Dat kan je zeker weten voorkomen door een warm dekentje aan te schaffen. Daarbij heb je allerlei verschillende soorten dekens. Je kunt kiezen voor een weighted blanket, maar ook een fleece deken kan enorm fijn werken. Je kunt het je bijna niet bedenken en het bestaat. Dus doe research en kom erachter wat voor jou werkt. Heb je het eigenlijk altijd koud? Dan is een deken die je kunt opwarmen een goed idee. Het is wel belangrijk om de deken weer naar binnen te halen als je het niet meer gebruikt, want anders kan het gaan schimmelen.

Niets lekkerder dan een hangmat

Een andere manier om je tuin op te leuken is door te kiezen voor een hangmat. Dit is iets wat je steeds vaker ziet in tuinen. Het is natuurlijk logisch dat hier niet altijd de mogelijkheid voor is. Je moet namelijk wel, genoeg ruimte hebben voor een hangmat. Denk bijvoorbeeld aan een kleine tuin. Daar past amper een hangmat. Gelukkig heb je ze in allerlei verschillende soorten en maten, dus wie weet is het toch wel mogelijk om er een te plaatsen. Laat je vooral adviseren, als je het niet zeker weet. Plaats er wat verlichting bij en de hangmat is ook nog eens onwijs gezellig. Zie hier wat de mogelijkheden zijn betreft dergelijke verlichting.