Schade in je huis is natuurlijk erg vervelend. Het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen, maar wanneer het al zo ver is moet je op zoek gaan naar een oplossing. Hieronder zijn een aantal tips te lezen bij schade in huis. Bezoek de website voor meer informatie.

Duct tape: handig voor (nood)reparaties

Voor noodreparaties kun je bijvoorbeeld duct tape kopen. Dit is sterk materiaal, water- en oliebestendig en kan voor verschillende klussen of reparaties worden toegepast. Het is gemakkelijk af te scheuren en ook gemakkelijk weer af te halen. Je kunt duct tape kan ook als tijdelijke reparatie gebruiken. Niet alleen in uw huis, maar ook erbuiten in bijvoorbeeld uw tuin kunt u duct tape gebruiken.

Voorkom een woningbrand

Een van de veelvoorkomende oorzaken van een woningbrand is een niet goed onderhouden schoorsteen. Zorg er dus voor dat je dit tijdig doet. Een ander veelvoorkomende oorzaak is een keukenbrand, meestal door een vlam in de pan tijdens het koken. Let dus altijd goed op de pannen tijdens het koken en blijf in de buurt, loop er nooit van weg. Kijk uit bij het gebruik van elektrische apparaten en laadt je telefoon vóór het slapen gaan op om te voorkomen dat je dit tijdens het slapen nog moet doen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook die van je huisgenoten.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk kun je niet altijd schade voorkomen, maar sommige situaties zijn toch voor een groot gedeelte te voorkomen. Zoals het onderhouden van een schoorsteen zoals eerder als voorbeeld genoemd. Je huis heeft onderhoud nodig, zowel binnen als buiten. Maak een checklist en stel bijvoorbeeld herinneringen in op je telefoon, of in een agenda voor een bepaalde periode. Zorg ook dat je goed verzekerd bent en weet waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Inbraak voorkomen

Heb je schade in je huis door een inbraak? Je kunt een inbraak helaas niet altijd voorkomen door slimme trucjes van inbrekers. Toch kun je zelf al zo veel mogelijk doen om het ze moeilijk(er) te maken. Allereerst: check of je überhaupt je huis goed op slot kunt doen, welke deur en raam dan ook. Is er iets stuk? Laat het dan zo snel mogelijk maken. Ga je in de avond boodschappen doen of even wandelen met de hond? Doe ook voor korte tijden je ramen dicht.

Huisdieren en ongedierte

Jong geleerd is oud gedaan. Heb je bijvoorbeeld kittens in huis en vinden ze je bankstel geweldig, of je muren? Er zijn verschillende manieren om deze vierpotige wezens af te leren om schade te brengen aan je inboedel of muren. Gebruik geen plantenspuit en schreeuw niet tegen ze, maar zoek tips op of vraag het aan een dierspecialist hoe je dit kunt afleren of juist al kunt voorkomen. Heb je ongedierte in huis, zoals muizen of ratten? Zorg dan voor genoeg muizenvallen en dat je gaten in de muren dichtmaakt met bijvoorbeeld purschuim.