Een nieuw huis kopen kan erg overweldigend zijn en er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en vergeet je belangrijke dingen zoals de kosten beton herstellen mee te nemen in je overweging.

Denk aan je budget

Een huis kopen is een groot iets. Niet alleen moet je een ideaal plekje vinden wat aan al je eisen voldoet, je moet ook nog het hele financiële plaatje rond krijgen en regelen. Het klinkt misschien logisch dat je geen geld moet uitgeven dat je niet hebt maar toch doe je dit stiekem een beetje bij het kopen van een huis. Je leent immers geld van de bank in de vorm van een hypotheek. Zorg er dus voor dat je echt comfortabel bent met de maandelijkse lasten die je hypotheek met zich mee brengen. Zo kom je later niet voor ongemakkelijke situaties te staan.

Controleer het dak

Dit klinkt uiteraard aardig vanzelfsprekend. Je wilt geen lek dak, maar toch hoeft dit niet een dealbreaker te zijn. Zorg ervoor dat je goed overlegd met de verkopende partij wat de staat van het dak is. Is er bijvoorbeeld in de afgelopen jaren een lekkage geweest of is er iets anders bijzonders met het dak aan de hand. Mocht dit nou het geval zijn kan dit een goede onderhandelingspositie opleveren voor jou als koper. Je kunt namelijk zorgen dat de verkopende partij dit hersteld of de kosten hiervoor splitten.

Ga op een tweede bezichtiging

Tijdens een eerste bezichtiging komt er veel op je af. Een nieuwe omgeving, lijkt alles wel op de foto’s van de website en ga zo maar door. Het kan dan ook zijn dat je bepaalde eigenschappen of gebreken over het hoofd ziet tijdens deze eerste bezichtiging. Plan daarom een tweede bezichtiging in, het liefst op een ander tijdstip en dag dan de eerste. Zo zie je ook hoe het huis is in bijvoorbeeld het weekend of s morgens.

Gebreken

Kom je tijdens het kopen of bezichtigen van je toekomstige droomhuis nou iets tegen waarvan je zegt ik weet niet wat ik hiermee moet. Denk bijvoorbeeld aan dingen als een beschadiging van het dak of iets als betonrot, zorg er dan voor dat je een professional laat meekijken zoals bijvoorbeeld https://vogel-bv.nl/. Zo krijg je goede hulp en een duidelijk idee van de kosten die hierbij horen.