Ukkel en omgeving zijn in principe veilig om te wonen, net als in de rest van België zijn de misdaadcijfers hier relatief laag. Ook wordt er steeds minder ingebroken, het aantal inbraken neemt de laatste 10 jaar af. Toch wordt er nog steeds meer dan 200 keer per dag ingebroken! Reden genoeg dus om u tegen inbrekers te wapenen. In dit artikel vindt u twee belangrijke inbraakpreventie tips van een slotenmaker uit Ukkel.

Tip 1: de Bulgaarse methode

De Bulgaarse methode is een methode waarmee inbrekers de cilinder van uw slot afbreken en uit de deur trekken. Om dit te voorkomen is het verstandig een slot met SKG-keurmerk door een slotenmaker te laten installeren. Zo bent u uitstekend tegen inbrekers beschermd en bent u minder kwetsbaar.

Tip 2: gaatjes boren onder uw slot

Slotenmakers komen het vaak genoeg tegen! Doordat inbrekers een gaatje onder het slot van uw deur of raam boren is het mogelijk om het slot met een ijzerdraadje te openen. Voorkom deze truc door het slot altijd uit de deur te halen.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren waarop u zich tegen inbrekers kunt beschermen. Nodig eventueel een slotenmaker in Alkmaar uit om een veiligheidscheck te doen. Zo weet u zeker dat u tegen inbrekers bestand bent en de kans op een inbraak verkleind wordt. De zwakke plekken worden direct in kaart gebracht en verbeterd op basis van een gedegen advies.